Mayalı Anne Poğaçası

Yedikten sonra sabah sabah içindeki çirkin yağdan midenizi acıtan, içinde peynir olduğunu sadece tahmin edebildiğiniz, zeytin koklatılmış veya patates değdirilmiş poğaçalardan bıktığınızı biliyor ve sizi çok mutlu edecek bu güzel tarifle sayfalarınıza şenlendirmeye geliyorum💃🏻 Hatta bu tarifin adı da kısaca şey olsun: PİŞERKEN ÇIKAN KOKUDAN FIRININ ÖNÜNDEN AYRILMAMA GARANTİLİ MAYALI ANNE POĞAÇASI😍

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep (opsiyonel)
Beyaz peynir
Maydonoz

▪️Mayayı ve şekeri ılık suyun içine döküp karıştırın, birazcık kabarmasını bekleyin. Bu arada artık bazı mayaları böyle suya koymaya gerek kalmıyor direkt una dökebiliyorsunuz ama ben her halükarda suya koyuyorum çünkü güven sorunları🤷🏻‍♀️
▪️Maya kabardıktan sonra, bütün malzemeleri karıştırma kabına koyun. Yumurtanın birini direkt koyun, diğerinin beyazını koyup sarısını ayırın çünkü sarısı en son üzerine sürülüyor.
▪️Önce 5 su bardağı unu döküp bir kıvamına bakın. Undan una çok fark ediyor o yüzden çok da yönlendirmek istemiyorum bu aşamada ama elinize yapışmayacak bir kıvamda olması lazım ama çok da katı olmaması da lazım.
▪️Sonrasında güzel bir kıvam almış olan hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra mandalina kadar bir parçayı yuvarlak şekilde açıp içine beyaz peynir koyup kapatın. Tepsiye dizip üzerini örtüp yarım saat mayalandırın. Yarım saat sonra üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra çörek otu, haşhaş vs. İle süsleyin.
▪️180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin ve yemelere doymayınn💃🏻💃🏻


Yorumlar