Şeker Hamurlu Kurabiye

Birbirinden yaratıcı birbirinden minnoş her görenin bayıldığı kurbişler yapmak istemez miydiniz? Tabii ki istemezdiniz çünkü EZEL BİZE KURABİYE YAPSANAAA demek daha kolay değil mi sizi gidiler :))))))) Ancak buraya da bu müthiş tarifi bırakıyorum ki siz de yapın ve insanlar sizi gördüğünde HANİ BİZİM KURABİYELER desin.

Malzemeler

Renk renk şeker hamuru
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 vanilin
3 su bardağı un
1 tutam tuz
1 margarin (250 gr)

Yapılışı

Tereyağı ve pudra şekerini mikserle iyice kıvam alana kadar bir güzel çırptıktan sonra yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Sonra da un, vanilin ve azıcık tuzu bu karışıma ekleyip yolun geri kalanına elimizle devam ediyoruz. Un miktarı undan una değişebileceği için daha ekleyebilirsiniz ta ki elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar. Hamuru hallettikten sonra streç filme sarıp 1 saat kadar buzdolabına alıyoruz.

Buzdolabından aldığımız hamuru ikiye bölerek un serptiğimiz tezgahta 1,5 veya 2 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz sonra da aynı şeyi diğer yarısı için yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına koyup 15 dakika sonra alıyoruz.

Fırından çıkan şekil şekil kurabiyeleri şeker hamuruyla nasıl süsleyeceğiniz size kalmış. Ancak şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmadan önce balla karıştırılmış suyu bir fırça yardımıyla kurabiyeye sürmeyi unutmayınız.

Bunlar da benim minnoşlarımdan birkaç örnek:

                                        

Not: Şeker hamurunu pasta dükkanlarından alırsanız harika olur zira süpermarketlerde satılan hamuru yumuşatırken Hulk'a telefon açmanız gerekebilir.

Yorumlar