Sangria

Yılbaşı gecesi böyle güzel 1 içki hazırlayalım güzel güzel oyun oynayıp Victorias Secret izlerken içeriz demiştik çünkü artık fazla yetişkiniz :( Tarifi vermek şimdi kısmet oldu ama sizin aklınızda bulunsun çünkü sangria sevmeyen bile içti valla....

Malzemeler

1 litre kırımızı şarap
1 büyük portakal
2 su bardağı portakal suyu (Cappy falan)
1 büyük elma
1 çay bardağı şeker
1 tüp vanilya (Dr. Oetker Bey olan)

Yapılışı

Öncelikle sangiranın püf noktası meyvelerin tadının ve kokusunun iyice çıkması için 1 gün önceden yapıp buzdolabında bekletmeniz. O yüzden aklınızda böyle bir şey yapmak varsa eğer elinizi çabuk tutun.

Elma ve portakalı küp küp kesip (kabuklarıyla) üzerlerine şekeri döküp yarım saat bekletiyoruz. Ondan sonra da şarap, portakal suyu ve vanilyayı da ekleyince sangriamız şipşak hazır. Üzerine streç film geçirip buzdolabında 1 gün beklettikten sonra içmelere doyamazsınız ;))))))


                                             

Sangria herkesin kendi damak tadına göre ayarlayabileceği bir içki. O bayan fazla portakallı sever bu bayana şekeri çok gelir kimse de kimsenin her şeyine karışamaz. Mesela ben gerçek portakal suyu yerine Cappy kullandım çünkü içerisinde pütür olmasın diye.

Tadının muazzam olduğunun farkındayım ancak siz meyveli nasıl olsa diye lıkır lıkır içerken alttan alttan çarpar. Aman diyelim.

Yorumlar