Krep

Mutfağa biraz uzak kaldığım için basit bir tarifle bloga giriş yapayım nasıl olsa tekrardan düştüğümüz gibi kalkmasını da biliriz dedim veee sabah uyanıp hasta kardeşime krep yaptım. Herkes çok hasta aman diyim dikkat edin, sabahları portakal suyunu ihmal etmeyin. -kamu spotu bitti-

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un

Yapılışı

2 yumurtayı iyice çırptıktan sonra 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt ve tuzu ekleyip güzelce çırpmaya devam ediyoruz. En son da unu azar azar ekledikten sonra son kez çırparak pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra zeytinyağı veya tereyağı ile yağladığımız teflon tavanın içine 1 kepçe hamurdan döküp azıcık spatulayla hamuru yayıyoruz. Arkası ve önünün iyice piştiğinden emin olduktan sonra da tabağa alıp hapur hupur yiyoruz.

Hamurun içine tuz koyduğumuz için bu tuzlu ve domates peynir zeytinle mükemmel giden bir krep oldu ancak siz tuz koymayıp içerisine nutella reçel vs. sürerek tatlı krepler de yapabilirsiniz.

Şefin önerisi: (Bu arada şef de benim lol) Krebin hamuruna ilk önce tuz atmayıp birkaç tane pişirdikten sonra hamura tuz atın böylece hem tatlı hem tuzlu krepleriniz olur kıps ;)))

                                      

O kadar güzel bir sürü krebin içerisinden kenarları yamuk yumuk olanı seçmek o kadar benim yapacağım bir iş ki...

Yorumlar