Çikolatalı Pasta

Şimdii sizlere çok çok kısa zamanınızı alacak, kolay ama bir o kadar da lezzetli çuklatlı pasta tarifi vermek üzereyim gözlerinizi iyi açınız. Benim aç kardeşimin canı 5 dakikada bir çikolatalı pasta ister onun canı pasta isteyince ben de mutfağa girmiş sayılırım. Eğer siz de çuklat canavarıgillerdenseniz eğer bu tarif tam size göre.

Malzemeler

Kek için

4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Kreması için

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gram tereyağı
1 paket bitter çikolata
100 gram labne peyniri

+

İçine serpmek için damla çuklat
İsteğe göre meyve
Üzerine serpmek için şekerleme/fındık/fıstık/falan/filan

Yapılışı

Kek malzemelerini bildiğiniz kek gibi yapıp (önce yumurta ve şeker sonra katı malzemeler elenerek eklenerek çırpılacak) 2 tane yağlanıp azıcık unlanmış küçük tepsilere dökülür. (sanırım 20 cm olması lazım). Eğer 2 küçük tepsiniz yoksa 27 cm'lik 1 büyük tepsi (kelepçeli kalıp boyutu) de olur keki sonradan ikiye bölersiniz.

Kekimiz 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kabarmaya başladığında ısıyı 150 dereceye düşürün. 20 dakika civarında pişmiş olması lazım.

Kek pişerken kremanın yapım aşamasına geçiyoruz. Çikolata ve labne dışındaki tüm malzemeleri orta ateşte sürekli karıştırarak pişirdikten sonra hala sıcak olan kremaya çikolatayı kırarak atın, içinde erisin.Krema soğuduktan sonra da içine labneyi koyup mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.

Fırından keki aldıkan sonra ikiye bölün. (eğer küçük kalıp kullandıysanız gerek yok) ve keklerin iç kısımlarını sütle ıslattıktan sonra araya kremayı dökün. Kremadan sonra içine damla çikolata serpin eğer 2 gün içerisinde tüketecekseniz de meyve. Bu arada kremadan biraz kalsın çünkü üzerine de süreceğiz değil mi arkadaşlar?

                                 
Ben pastamı böyle süslemeyi uygun gördüm ancak siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Not: Bu tarif şeker hamurlu pastalar için inanılmaz uygun. Aynen bunu yapıp üzerine şeker hamuru geçirdikten sonra istediğinizi yapabilirsiniz.

Not2: Eğer çikolatalı pasta sevmiyorsanız veya ağır gelir diyorsanız kek tarifinden kakaoyu, krema tarifinden de çikolatayı çıkarırsanız beyaz pasta elde etmiş olursunuz. (that's racist)

Yorumlar