Bir Sürü Renkli Zebra Kek

Merhaba.
Niye sürekli beyaz kek ya da kakaolu kek yiyoruz sizce? Ben de bilmiyorum ama that's racist. Bu yüzden bari renk renk kek yapayım değişiklik olsun bakayım becerebilecek miyim dedim bence becerdim. Ama evde sadece kırmızı gıda boyası vardı bi dahakine daha fazla renk alıcam sonra annem BUNLAR ZARARLI HEP BİZE SAÇMA SAPAN RENKLİ ŞEYLER YEDİRİYOSUN HEPİMİZ KANSER OLCAZ SENİN YÜZÜNDEN diye başlayıp ben odama geçip kapımı kapatsam bile söylenmeye devam edecek. Neyse. Atın ölümü arpadan olsun.

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin (or biraz vanilya özütü) (eğer damla sakızı seviyorsanız damla sakızlı vanilini öneririm)

+

1 yemek kaşığı kako
Kırmızı gıda boyası

Yapılışı

Önce yumurta ve şekeri sonra da teker teker kakao ve gıda boyası dışındaki malzemeleri ekleyip bir güzel çırpıyoruz. Sonra önümüze 2 büyükçe kase alıp beyaz hamurun 3'te 1'ini bir kaseye diğer 3'te 1'ini diğer kaseye döküyoruz. Çırpma kabında kalan hamura da kakaoyu ekleyip tekrar çırpıp kakaolu kısmı elde ediyoruz. Kaselerden biri olduğu gibi kalıyor, diğerine de yavaş yavaş istediğiniz kadar kırmızı ya da başka bi renk gıda boyasını karıştırarak döküyorsunuz.

Şimdi elimizde 1 adet kırmızı (bildiğin pembe), 1 adet kakaolu ve 1 adet beyaz vanilyalı hamur olması lazım. Buna emin olduktan sonra önceden içi yağlanmış kelepçeli gibi ya da yuvarlak herhangi bir tepsinin tam ortasına sırayla 2 yemek kaşığı beyaz, beyaz hamurun ortasına 2 yemek kaşığı kakaolu, kakaolu hamurun ortasına 2 yemek kaşığı pembe hamur olarak bütün hamurlar tükenene kadar döküyoruz. Bir ara şekli bozulabilir, do not panic, kendisi sonra düzeliyor.

bittikten sonra buna benzemesi lazım. üzerini kürdan yardımıyla ebru gibi yaparsanız da güzel durmuyor değil ;)))))

Önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyup üzeri çatlamaya başlayınca da bıçak testiyle kontrol ettikten sonra fırından çıkarırsanız ve güzelce dilimlerseniz izlemelere ve yemelere doyamazsınız.







Yorumlar