Çikolata Dolgulu Cupcake

Merhaba, merhaba,

Uzunca bir süredir burayı ihmal ettiğimin farkındayım ancak hak verirsiniz ki ben de işinde gücünde okulunda meşgul bir insanım. (ÜŞENDİ) Yokluğumu telafi etmek için de size harika ötesi muazzam bir cupcake tarifiyle geldim. Umarım EZEL BİZE CUPCAKE YAPIP GETİRSENEEAA diye peşimde koşuşturacağınıza kendi mutfağınızda yapmayı denersiniz cnm arkadaşlarım :)))))))

Malzemeler

Kek
2 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un

Dolgu
3/4 krema
1 paket sütlü çikolata

Üzeri için

Krem şanti ya da

Krema
Pudra şekeri
Renkli süsleme şekerleri

Yapılışı

Öncelikle her zaman yaptığımız gibi yumurta ve şekeri çırptıktan sonra sıvı malzemeleri de ekleyip en son unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz. Minik yağlı kalıplara koyduktan sonra da muffin kalıplarına koyup önceden ısıtılmış 165 derece fırına sürüyoruz.


Şimdi dolgu yapımına geçebiliriz. 
Dolgusu için küçük bir tencereye kremayı döküyoruz. Güzelce ısındıktan sonra (kaynamasına gerek yok) içine çikolataları kırıp güzelce eritiyoruz. Eğer sıvı olduysa ya da çok katı kaldıysa krema veya çikolata ekleyerek durumu düzeltmeye çalışın çünkü tüm marka kremalar ve çikolatalar farklı etki yaratıyor. Bizim dolgumuz ısırınca yavvaaaşça kekin içinden süzülecek kıvamda olmalı.

Biz bununla boğuşurken de keklerimiz pişmiş oluyor:

*isterseniz hamura kakao koyarak çok çikolatalı cupcake de yapabilirsiniz.

Geldik üzerine. Ben pek krem şanti yanlısı değilim çünkü saççma sapan bi kıvamı ve acımsı bi tadı var ama ucuz olsun kolay olsun derseniz yine bir tercih. Bir de asıl cupcake'in buttercream denen orjinal bir kreması var ki, eğer kilo probleminiz yoksa ondan yapmanız şiddetle önerilir. Ancak bizim evde obezite tehlikesi kol gezdiği için maalesef ben yapmayı aklımdan bile geçiremedim :( 

Şimdi, 1 paket kremayı çırpma kabına döküp içerisine 1 çay bardağı pudra şekeri döküyoruz. Siz şeker miktarını da kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz, ben yine az şeker koydum çünkü şüşkoluk. Sonra da sabrederek çırparak kar gibi ve katı gibi olmasını bekleyin. Hatta yarım saat falan da donmadan buzdolabında kalırsa müthiş olur.

Fırından çıkan keklerin ortasını çay kaşığı yardımıyla oyun, ancak çok da derine inmeyin. Sonra da oyduğunuz yere dolgu kremasını tepin, en sonra da üzerine güzel bi sıkma torbasına koyduğunuz krem şantiyi sıkın. Üzerini de renkli şekerlerle süslemeyi unutmayııın :)

Bütün bu uzun gözüken ama aslında aşırı kolay olan adımları yaptığınızda elinizde harika görünümlü inanılmaz lezzetli cupcakeler olacak arkadaşlar yılmak yok HADİ MUTFAĞA GO GO GO




Yorumlar