Kahvaltılık Sos

Her sabah peynir zeytin reçel yemekten sıkıldınız mı? Ben de.

365 x 22 kere sabahları peynir zeytin ve reçel yedikten sonra bu gidişata bir dur deme kararı alıp alternatifler geliştirmeye karar verdim ve bu sos ortaya çıktı. Ekseriyetle sağlıklı, karın doyurucu, lezzetli ve sizi bir bütün ekmeği mideye yollamaya zorlayan bu güzel kahvaltılığı günün her saatinde tüketebildiğiniz gibi tost ekmeğine güzelce sürerek kanepe olarak da sunabilirsiniz.

Malzemeler

1 su bardağı beyaz peynir (Ezine falan da olur hiç fark etmez)
1.5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Birazcık zeytinyağı
Bir avuç ceviz kırığı
Kekik
Karabiber
Pul biber

Yapılışı

Yukardaki tüm malzemeleri gördünüz mü? Heh şimdi onların hepsini bir doğrayıcıya atın. Doğrayıcı dediğimiz şey muhtemelen her evde bulunan bu güzide alet:

Doğrayıcı tüm malzemelerinizi güzelce karıştırıp püre kıvamında bir sos elde etmenizi sağlıyor. (BU BİR ÜRÜN YERLEŞTİRME DEĞİLDİR)  Eğer yoksa da tüm malzemeleri bir çatal yardımıyla falan homojen bir karışım haline gelene kadar karıştırabilirsiniz, hiç fark etmez.

Bunları yaptıktan sonra sosunuzu buzdolabında saklamak üzere güzelce bir kaba koyun, ve ekmeğinizin üzerine sürüp yemek suretiyle yarım ekmeği mideye indirmekten çekinmeyin.


-- KAMU SPOTU --

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Sakın atlamayınız.

--KAMU SPOTU --







Yorumlar