Fırında Beşamel Soslu Makarna

Öğrenciyseniz ve fırınınız varsa bu yemekten daha güzeli, daha kolayı, daha doyurucusu yok arkadaşlar. Talepler doğrultusunda böyle bir yemeğin tarifini vermeyi uygun buldum zira HAKKATEN KOLAY.

Malzemeler

1 paket fırın makarna (isterseniz başka tür makarna da olur)
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Beşamel sos için

125 gram terayağ
Yarım su bardağı un
3,5 - 4 su bardağı süt
Tuz

Yapılışı

Makarnayı her zaman yaptığınız gibi hazırlayın. (tuzlu suyun içinde kaynattıktan sonra 1 su bardağı soğuk su ile kevgirden süzüp 2 yemek kaşığı yağ ile tekrar pişirin). Ağzını kapatın ki soğumasın ve bu sırada beşaml sosu hazırlamaya geçin.

Bir tencerede tereyağını eritip üzerine yarım su bardağı unu dökün ve iyice karıştırın. Sonrasında ise 4 su bardağı sütü teker teker ekleyerek karıştırın ki topaklanmasın. İçerisine biraz da tuz atın. Kaynamaya başlayınca muhallebi kıvamındaki sosu ocaktan alın.


beşamel sos dediğimiz de böyle bişey.

Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra makarnanın yarısını baya büyükçe bir borcama döküp, üzerine rendelediğimiz 1 su bardağı kaşar peynirini, ardından beşamel sosunun yarısını döküp bir güzel karıştırıyoruz. Sonra kalan makarnanın yarısını bu karışımın üzerine döküp kalan sosu da onun üzerine döktükten sonra karıştırmaya devam ediyoruz.
En son da, rendelediğimiz diğer 1 su bardağı kaşar peynirini bu karışımın üzerine serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece üzeri kızarana kadar pişirin ve ta daa.

                                                                    fırından önce


fırından sonra 

Yorumlar