Mıhlama / Muhlama / Kuymak

Mersinli olmam karadeniz mutfağının güzelliklerinden faydalanamayacağım anlamıa kesinlikle gelmez tabii ki. Ne demiş atalarımız; GÜZEL YEMEK ÇİN'DE DE OLSA ÖĞRENİP YAPINIZ.

Malzemeler

1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı tel peynir

Öncelikle, güzel bir mıhlama yapmak istiyorsanız, MALZEMELERİNİZ KALİTELİ O LA CAK.
Mesela köy tereyağı, karedenizden gelmiş mısır unu ve misler gibi eriyen tel peynir ile efsane bir yiyecek ortaya çıkarabilirsiniz. Gerçi öteki türlü de fena olmaz her türlü yenir bu ya, vazgeçtim.


Yapılışı

Öncelikle tereyağını eritip, sonra mısır ununu ekledikten sonra güzelce karıştırın. Tereyağı fokur fokur kaynayınca mükemmel kokusunu içinize çekin. Çekmezseniz güzel olmaz.


Bu aşamadan sonra içine süt ve suyu ekleyin. En son da peyniri bölerek karışımın içine atın ve erimesini bekleyin. Ondan sonra da küçük kaselere dökün, ve ekmekle bir güzel girişin.

PS:

- Karadenizli arkadaşlarım BU NE YA BÖYLE Mİ YAPILIRMIŞ derse boynumu önüme eğer susarım. Beğenmediğiniz yerleri bana da bildirin hatta hatamı düzelteyim :(
- Fotoğrafta tereyağı az gözüküyor, çünkü ben az koydum. Çünkü göbek.





Yorumlar

Yorum Gönder