Slm
Şimdi size yapması ciddi bütçe gerektiren bir yemek tarifi vereceğim. Bu karides denen şey serçe parmağımdan küçük ama ALLAHSIZ GİBİ PAHALI BE.
Malzemeler
Yarım kilo karides
3 yemek kaşığı (hatta belki daha fazla) tereyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Tereyağını büyükçe bir tavaya koyup kızdırın. Sonra içine karidesleri atın.
Şimdi size yapması ciddi bütçe gerektiren bir yemek tarifi vereceğim. Bu karides denen şey serçe parmağımdan küçük ama ALLAHSIZ GİBİ PAHALI BE.
Malzemeler
Yarım kilo karides
3 yemek kaşığı (hatta belki daha fazla) tereyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Tereyağını büyükçe bir tavaya koyup kızdırın. Sonra içine karidesleri atın.
Karidesler azıcık pembeleşmeye başladığında içine miniminnacık doğradığınız veya eziciyle ezdirdiğiniz sarımsakları, pul biberi ve tuzu atın, karıştırmaya devam edin. ANCAK, çok fazla oynaşmayın karidesler dağılabilir. Güzelce pembeleştikten sonra altını kapatın ve güzel bir kaba koyup servise sunun :)
PS:
- Güveç güzel bir seçenek.
- Yağına ekmek banıp yemek herkesin ölmeden önce en az bir kere yapması gereken bir olay.
- Yarım kilo karidesle anca 3 kişi doyuyor, 1 kilo karides almaya insanın içi el vermiyor.
- Yağı bol olsun diyorsanız tereyağını ayçiçek yağıyla karıştırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder