Ispanaklı Kiş

Evde her gün taze fasulye, bulgur pilavı, makarna ya da köfte yemekten sıkıldınız mı? Öyleyse bu lezzet tam size göre. Yanında sıcacık çayla beraber bu kişi yemeyin de yanında yatın.
Şaka şaka yiyin.

Malzemeler

(hamuru için)

2 yumurta
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un (tercihen kepekli)
1,5 çay kaşığı tuz

(iç harcı için)

400 gram ıspanak
1 su bardağı beyaz peynir
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı

Öncelikle tereyağını unla bir güzel yoğurun. Sonra sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur kıvamını alınca, ikiye bölüp parçaları sırayla merdane yardımıyla yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamurlardan orta boy çorba kasesi yardımı ile yuvarlaklar çıkarın ve bu yuvarlakları dilerseniz muffin kalıbına, dilerseniz de tart kalıbına koyun. Hatta ben ikisini de denedim bence tart kalıbında daha güzel oluyor.

Sıra geldi iç harcına. Ispanakları innnce ince doğrayıp üzerine kaynar su döküp 3-4 dakika bekletin ki iyice ölsünler. Sonra üzerine soğuk su gezdirdikten sonra süzün. İyice sıkarak falan suyunu süzdürün. Sonrasında ise rendelenmiş peyniri ve baharatları da içine atıp bir güzel karıştırın, ardından yumurtaları kırıp karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız harcı önceden kalıplarına koyduğunuz hamurların içine yerleştirin ancak daha fazla alsın diye bastıra bastıra koymayın, fırında kabarınca taşabiliyor. Önceden ısıtmış olduğunuz 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirirken bir yandan da çayınızı demlemeyi unutmayınız :)








Yorumlar