Gingerbread Cookies

İyakşanlar.

Bu güzel kurabiyeyi yılın sadece bu ayında yapmayı seviyorum. Üzerini de renk renk boyalarla süslemek dünyanın en keyifli işi ancak ben bu sefer süsledikten sonra fotoğrafını çekmeyi unuttum tabii ki canım sağolsun.

Malzemeler

1 çay bardağı (büyük olanlardan) pudra şekeri
125 gram tereyağı
2 su bardağına yakın un
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı ton zencefil
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
      +
süslemek için renkli tüp glazürler


Yapılışı

Pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını güzelce ovuşturun ardından zencefil, tarçın, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Ardından unu azar azar ekleyin, her un farklı olduğu için kimine 2 su bardağı gerekiyor kimine 1.5 bile yetiyor ona kendiniz karar verirseniz daha iyi olur. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince, olmuş demektir. Hamuru streç filme sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra merdane yardımıyla 0.5 cm kalınlığına gelinceye kadar açın ve kalıplarla şekil verin. Önceden ısınmış 170 derece fırında 20 dakika civarı pişirip çıkardıktan sonra da glazürlerle güzeelce süsleyip sevdiklerinize yedirin :)


Yorumlar