Cornflakesli Tatlı

Şimdi size yapımı toplam 3 dakika 15 saniye süren (saniyesini de söyleyeyim de sıktığım anlaşılmasın) über bir tatlı tarifi vereceğim arkadaşlar. İyi dinleyin, sorucam sonra.
Pek tatlı tatlımızın adı Cornflakesli Tatlı. Evet, çok orjinal bir ada sahip olmadığının  farkındayım ama bizim adımız da bir Teoman, bir Hürrem değil sonuçta.

Malzemeler

2 metro çikolata
1 snickers
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı bal
Aldığı kadar cornflakes (aynı aşağıdakinden olacak) (hayır reklam almadım)



Yapılışı

Metroları ve snickersı küçük küçük doğrayıp cam bir kaba koyun çünküüü onları benmari usülü eriteceksiniz.

Benmari usulü eritmek ne ola ki diye merak ediyorsanız --> bildiğiniz buharda eritmek. Küçük bi tencereye su koyup kaynamasını bekleyin ve üzerine içinde doğradınız çikolatalar olan cam kabı koyun. Suyun cama değmemesine dikkat edin ve çikolatalar eriyinceye kadar bekleyin.

Çikolatalar tamamen eriyince içine terayağ ve balı ekleyin, homojen bi hale gelinceye kadar karıştırın. Sonra bu karışımı daha büyükçe borcam gibi bişeye alın ve içine 1 su bardağı kadar cornflakesi dökerek karıştırın. Ancak bu aşamada çok hızlı hareket etmeniz önemli çünkü çikolatalar donunca cornflakesler birbirine yapışmıyor :( Ben hep göz kararı koyduğum için tam olarak miktarını bilmiyorum ama zaten siz de anlarsınız. Ortada boş cornflakes kalmayacak hepsi çikolataya yapışacak.

Vee son olarak birbirine yapışan cornflakesleri elimizde top haline getirip muffin kağıtlarına koyup servis ediyoruz ve aynen böyle oluyor:



Yorumlar