Tahinli Limonlu Karnabahar Salatası

Bu tarif nerden çıktı nerden öğrendim bunu yapmak kimin aklına gelmiş niye bu kadar seviyorum en ufak bir fikrim yok ama annem yıllardır yapar ama benim yaptıklarım daha güzel oluyo ho ho ho.

Ayrıca karnabahar sevmediğinizi biliyorum ama bence deneyin çocuklar çünkü karnabaharın tadını almıyorsunuz ve EKMEK ARABASI ÇARPSIN GÜZEL LAN.

Malzemeler

1 küçük karnabahar
Yarım bardak tahin
Yarım bardak sıcak su
1 limon
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
Maydonoz

Yapılışı

Karnabaharları minik birer ağaç görünümünde ellerinizle parçalara ayırın ama çok aşırı küçük olmasın, ceviz büyüklüğü iyidir. Onları güzelce yıkadıktan sonra büyükçe bir tencereye koyun, üzerine hepsini örtecek kadar yaklaşık 10 su bardağı civarında su koyun, 20 dakika falan haşlansınlar. 

Büyükçe bir cam kaseye ise tahini dökün.Sonra sıcak suyu azar azar dökerek iyice yedirin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra sıktığınız 1 limonun suyunu ekleyin. (1.5 limon da olur zira pek yakışıyor) sonra da aşşşşırı minik doğradığınız sarımsakları ve tuzu tahin karışımına ekleyin. 

Haşlanmış olan karnabaharları borcam gibi bir tabağa alın, sonra üzerine tahin karışımını dökün. Maydonozla süsleyin.


Yorumlar