Sağlıklı Turkish Coleslaw

Mereba.

Annem bizden sıkılıp tatile gittiği için evdeki herkes elime bakar oldu. Peki onca sınavımın arasında bu durum hoşuma gitti mi? Tabii ki gitti. Yeni bahanelere her zaman açığım.

Bu yaptığım şeyin coleslawla pek ilgisi yok aslında ama görüntüsü benziyordu bi de tarifi kafamdan uydurduğum için istediğim ismi koyabilme özgürlüğüne sahip olduğumu düşünüyorum. Bu elementary seviyesindeki sağlıklı meze/salatayı siz de denemelisiniz.

Malzemeler:

-3 büyük boy havuç
- 8-9 yaprak lahana
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 7-8 kaşık süzme yoğurt (evde süzme yoğurt yoksa normal yoğurt da olur zira ben öyle yaptım ama süzmesi makbuldür)
- 1-2 diş sarımsak
- ceviz
- tuz

Yapılışı:

- Havuçları rendeleyin, lahanayı da rendelenmiş havuçların boyutunda ince ince kıyın.
- Havuçları ve lahanaları büyükçe bir tavaya alın, zeytinyağını dökün ve tuzu atın. Şöyle bir görüntü elde edeceksiniz:

                             
- Hakkaten böyle bir görüntü elde ettiyseniz doğru yoldasınız demektir zaten bunu yapamadıysanız mutfaktan koşarak uzaklaşın.
- Bu aşamada havuçları ve lahanayı bir güzel orta ateşte bir güzel kavuruyoruz. Ama çok fazla kavrulmamasına dikkat edin 10 dakika falan yeter, biraz da diri kalsın. 
- Kavurma işlemi bittikten sonra tavayı soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra da tavadakileri borcama alıp üzerine yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, bir tutam tuzu ve mercimek tanesi kadar küçültülmüş dilediğiniz kadar cevizi dökerek karıştırıyoruz.

ta da... 











Yorumlar