Profiterol

Mereba.

Bol bol zamanınız varsa ve kilo almak istiyorsanız, size Erol'un selamı var.

Malzemeler:

Hamuru için

- 1 su bardağı su
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta

Önce 1 su bardağı suyu tencereye dökerek margarini ekleyip erimesini bekliyoruz. Margarin eridikten sonra 1 su bardağı unu dökerek biraz daha kavuruyor, sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra da yumurtaları içerisine tek tek ekleyerek her seferinde mikserle karıştırıp pürüzsüz görüntü elde ediyoruz. Bu aşamadan sonra hamuru tatlı kaşığı yardımıyla küçük ceviz büyüklüğünde yağlı kağıda alıyoruz. (Tam bu anda hamurları yağlı kağıda almadan önce fırını 185 dereceye ayarlarsanız mikemmel olur.) Aynen şöyle:




Krema

- 2,5 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1,5 küçük çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilin

Fırına aldığınız hamurlar pişerken kremayı ve kakaolu sosu hazırlamak en mantıklısı. Zaten bu kısmın pek bir olayı yok. Hepsini tencereye alın, önce bir güzel karıştırın sonra orta-kısık arasında bir levelda altını açarak kıvam alıp kaynayana kadar hiç durmadan karıştırmaya devam edin. Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kapatıp ordan uzaklaştırın ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Krema da şöyle bir şey:



Kakaolu Sos

Bu kakaolu sos tarifi benim neredeyse tüm çuklatlı tatlılar için kullandığım dehşet lezzetli ve pratik bir sostur. Bence siz de yazın bir yerlerde dursun.

- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 küçük çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı kako
- 1 küçük çay bardağı süt
- 1 küçük çay bardağı su

Yine hepsini aynı şekilde küçücük bir tencereye koyup altını açtıktan sonra sürekli karıştırarak kıvama gelmesini bekliyoruz. Kaynamaya başlar başlamaz da ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Bu sırada üzerinden 30-40 dakika geçmiş ve üzeri pembeleşmiş fırındaki hamurları çıkarıp soğumaya alıyoruz.

ve şimdiye kadar yaptığımız bütün şeyler soğuduktan sonra en güzel aşamaya geçiyoruz: soğuyan hamurların bıçak yardımıyla ağızlarını midye gibi açıp içerisine tatlı kaşığıyla kremamızı tepiyoruz. Yaptıklarımızı da bir tabağa alıp hepsi bittikten sonra üzerine çuklatlı sosumuzu döküyoruz ve 

ta daa







Yorumlar