Damla Sakızlı Lorlu Kurabiye

Allahım kurabiyenin ismi bile güzel.

Yarın çok sevdiğim kankilerimle gün yapıyoruz bu yüzden geçen ay yiyip pek beğendikleri bu kurbişlerden yapayım dedim iyi de oldu çok da güzel oldu. Bence yapması gayet kolay olan ve bir bakıma az kalorili sayabileceğimiz bu kurbişi siz de kolayca yapıp sevdiklerinizin ağzına tıkıştırabilirsiniz. Tıkıştırmalısınız. İnsan sevdiklerinin ağzına yemek tıkıştırır.

Malzemeler

Çeyrek su bardağı zeytinyağı
250 gram lor peyniri
1 su bardağı şeker
2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
Çeyrek limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
2 parça damla sakızı
1 kase susam

Yapılışı

Zeytinyağını, loru, şekeri ve 1 yumurta + diğer yumurtanın sarısını bir kaba alın orda dursun. Yanınıza da 2 bardak unu koyun. Yoğurmaya başlamadan şimdi anlatacaklarımı yapın çünkü elleriniz battığında geri dönüşü = yok.

Karbonatı çay tabağı gibi bir şeye alın, üzerine çeyrek limonu sıkın. Süper bir şekilde kabarmaya başlıyo çünkü kimyasal tepkimeden ötürü.

2 parça damla sakızını havanda döverek toz haline getirin. Susamı bir kaseye dökün ve önceden ayırmış olduğunuz yumurta akının kasesine yaklaştırın.

Hazır olduğunuza göre, ilk maddedeki malzemelere girişmenin vakti gelmiş demektir. Unu katmadan bir güzel yoğurun, sonra önce 1 bardak unu, onun üzerine de köpük köpük kabarmış olan karbonatı dökün güzelce yoğurmaya devam edin. Sonra 1 bardak unu daha koyun. Kurabiyenin kıvamı elinize yapışmadan yuvarlak yapabileceğiniz bir kıvamda olmalı o yüzden bana 2 su bardağı un yetti mesela ama sizin ununuzun markasına HATTA MUTFAĞINIZIN SICAKLIĞINA bile bağlı o yüzden kendiniz ayarlasanız daha iyi olur. (Hamuru yoğurmadığınız elinizle bakmanız şiddetle önerilir)

Hamur hazır olduktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt koyun (yüzyılın buluşu) ve fırını 180 dereceye ayarladıktan sonra hamurları yuvarlamaya başlayın. Ceviz büyüklüğünde aldığınız hamurun tamamını yumurta akına, tepesini de susama batırın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun 30-35 dakika pişsin. Benim böyle 26 kurabiyem falan oldu. Hatta tam olarak böyle oldu:


  • Ben normalde kurabiye sevmem ama bunlara ö l ü y o r u m  a n l a s a n a.
  • Ben normalde internette gördüğüm her tarife atlamam ama bu tarifi çorladığım http://www.sibelinkahvesi.com/ isimli hesabın tarifine teşekkürlerimi sunarım zira ilk deneyişmde bile müthiş oldu ayrıca plagiarism büyük günah.




Yorumlar